Miskatonic University Staff

Miskatonic University (LÄGG TILL 5 ÅR PÅ ALLA ÅLDRAR)

ett säte för högre lärande lokaliserat i staden Arkham. skolan räknas till ivy league skolorna, dock något mindre i storlek men med en lång tradition.
skolan har flera framstående professorer på de olika institutionerna, och skolan har även en av de största samlingarna av ockulta böcker i USA.

ADMINISTRATIONEN

campus admin

Harvey Wainscott- huvudrektor, 48år (vill modarnisera universitetet, och lägger fokus på de naturvetenskapliga ämnena, har fått en del akademiska fiender)

David Edmund- vicerektor, 55 år

Marinius Brickwell- studentansvarig , 50 år

Ruth Ellen Whitby- registreringsansvarig, 37 år (snäll och trevlig, extremt noga med sitt register)

finansieringskontoret

Lisett Lee- huvudrevisor, 57 år (ingen humor, stenhård när det gäller finansiering och budgeten)

vaktmästarkontoret

Robert (Bob) Bradbury, 56 år (trevlig och lättsam före detta civilingenjör)

SPRÅK, LITTERATUR OCH KONST

antikvitetsskolan

institutionen för klassisk historia

dr. Marcus deGruttola- romersk historia, 61 år (gillar unga kvinnor, 2 skandaler de senaste 3 åren)

dr. Felix Fuda- grekisk historia och hellinistiska kulter, 42 år (har grubblat och kommit efter i arbetet på senaste, planerar ett sabbatsår då han ska åka till medelhavet)

professor Ferdinand C. Ashely- egyptolog, 28 år (trevlig, gott humör)

gästprofessor Seth Anderson- medeltida europeisk historia, 32 år (ofta i det ockulta biblioteket, studerar Krypticon, kan läsa medeltida latin, grekiska, tyska och franska)

arkeologiska institutionen

dr. Ernest McTavish- expert i nord och central amerikanska kulturer, 31 år (äventyrare och våghals, trevlig och lättsam)

dr. Ronald Galloway- egyptolog, 44 år (delar ut litteratur till sina studenter på olika språk utan hänseende till om det finns översättningar, väldigt erkänd inom sitt fält)

dr. Curtis Mathieson- expert inom tidiga kulturer i mellanöstern, 49 år (var med på den grönländska expeditionen 1922, vet att konstiga saker hände där, verkade som om han hade viss kunskap om mythoset sen tidigare)

professor Francis Morgan- expert på Egyptiska, sydväst amerikanska indianer, och assyriska studier, 31 år (tränad, vacker och energisk, har den senaste tiden varit ofta och länge i det ockulta biblioteket för att jobba på något projekt tillsammans med dr. Armitage)

gästprofessor Thomas Hopefield- expert på arkeologi i antiken med specialitet på keramik, 37år (kom till MU för att konsultera mer dr. Mathison och dr. Fuda om en utgrävning i Cypern)

konstskolan

institutionen för finkonst

dr. Arthur Goddard- arkitekt och ordförande för institutionen, 50 år (konservativ utan tolerans för nya konstformer)

konstnär David Rosen- håller i måleri och skulptur kurser, 35 år (har jobbat på skolan i snart 10 år, väldigt konstnärlig till sättet)

konstnär Basil Ives- hållet främst i måleri och tekniska (konst) grundkurser, 27 år (engelsman, har betet sig annorlunda det senaste halvåret sen han besökte England)

musik institutionen

dr. Robert Dufresne- ordförande på institutionen, cellist och dirigent för orkestern, har kurser i musikteori, 43 år (entusiastisk, drömmer om att få anslag att bygga en konserthall på campus)

dr. Matthew Scorne- sångstudier, sångcoach och sopran, 26 år (snobbig, välklädd och ironisk)

skolan för mänskligt beteende

antropologi institutionen

dr Abraham Bethnell- ordförande för institutionen, expert på folksägner och mytologi, 63 år (är övertygad om teorin om parallell kulturell evolution, har mycket kunskap om det ockulta kultur antropolog)

dr. David Scottsdale- skillnaden mellan svarta och vita, rasbiologi, 40 år (fysik antropolog, menar att människan härstammar från en "ren" ras, har slutat med fältarbete och har börjat skriva antisemitiska uppsatser)

dr. Tyler M. Freeborn- kultur relativist, elev till Frans Boas, 30 år (passionerad i fältarbete och tror inte på iden att visa kulturer står över andra, han och Scottsdale är varandras nemesis)

gästprofessor Georgi Brodsky- etnolog, expert på australiska och amazonisk urbefolkning, 44 år (från polen, trevlig, väldigt intresserad i lokala folksägner)

geografi institutionen

dr. Earl Fairright- ordförande för institutionen, håller i grundkurser och fältstudier, 57 år (lättsam, gillar att leta historisk data, de under honom på institutionen får handla fritt)

historiska institutionen

dr. Martin Fenn- ordförande för institutionen, 53 år ( bryr sig enbart om europeisk historia från 1789 och framåt, och har inget intresse för tidigare historia, dogmatisk och något arrogant)

professor emeritus Harvey Wilcox- administratör, kurser i Renässansen och tidig modern europeisk historia, 74 år (bokmal, dåligt hjärta)

dr. Brian Thomas- amerikansk kolonialhistoriker, 26år, har de mest populära kurserna på institutionen älskar fältresor runt i New England.

dr. Elliot Mills- amerikansk historia inriktat på indianer (avancerad nivå), 51 år, vildmarksman och har även ett starkt intresse för antropologi och arkeologi (hård men rättvis).

dr. A Fredrick Deacon- expert i Europeisk historia, 37 år, har ett intresse för Romanov familjen ( torr och tråkig, har inte tid för sina studenter).

dr. John W. Masson-britt, expert på brittisk och europeisk medeltidshistoria, 30 år, marxistisk historiesyn (väldigt stor ca 2,10 lång, populär bland studenter).

Psykologiska institutionen

dr. Jeremy Manson- ordförande för institutionen, 39 år, (energisk, respekterad och motståndare till parapsykologi, har nära band till sanatoriumet).

gästprofessor Alex Warden- håller i introduktionskurserna, 27 år, (förespråkar parapsykologiska tester, gillar Jungs teorier)

dr. Wingate peaslee- 31 år (en av få i sin familj som inte övergav fadern när denna fick ett märkligt sammanbrott för ett par år sen, pilot, har ett eget plan, förbereder sig för en expedition till Australien)

gästprofessor Albert Gist- expert på det kollektiva undermedvetna och det ockulta, 36 år, (försöker hitta bevis för en magisk tradition genom historien, kommer väl överens med dr. Warden).

Sociometriska institutionen(beteende och interaktion i stora grupper, statistik m.m)

professor Harvey Cox- statistiker, 38 år, (har tillgång till en otroligt stor mängd global statistisk data som han använder för att hitta olika mönster)

Retorikskolan

Institutionen för klassiska språk

dr. Aaron Chase- ordförande för institutionen, 52 år, expert på indo-europeiska språk (övertygad om att det har funnits ett mänskligt urspråk)

professor Warren Rice- expert i semitiska och nära östern språk (tror på uppkomsten av flera olika språk sumultant, jobbar ofta och länge mer dr. Armitage i biblioteket).

gästprofessor dr. Henery Ethelrod- expert i indo- eropeiska språk, 43 år, (kommer ursprungligen från brittiska museet och arbetar nära med dr. Matheison och var med på expeditionen till Grönland, en riktig aristokrat, arrogant)

Engelska institutionen

dr. P.G. Eastman- ordförande för institutionen, 67 år, (har börjat tappa greppet och det talas om en snar pansionering)

dr.Albert N. Wilmarth- expert i amerikansk litteratur, 39 år, ( omtyckt, har varit med om något som lämnat honom skakad efter en händelse i Vermont, har sedan dess tillbringat mycket tid med dr. Armitage , är även med i Arkham historical society).

dr. Stanely Whitman- expert på förändringar i språk genom historien, 42 år, (omtyckt för sina lätta kurser, jobbar nära dr. Chase och delar hans åsikter om ett mänskligt urspråk)

dr. Swanson Ames- kärnkurser och redaktör för skolans tidning, 51 år, (är fruktad för sin hårda graskning av det som ska ut i tidningen, har absolut ingen humor, är egocentrisk och extremt trångsynt).

dr. Peter L. Cronwin- poesikurser, 33 år, (har en förkärlek för kärleks och romantisk poesi)

Institutionen för moderna språk

dr. Allen Peabody- ordförande för institutionen, 31 år, (expert på spanska och har rest mycket i central och sydamerika).

dr. Claude Laurent- expert på det franska språket, 34 år, (snygg och charmig, hans kurser är favoriten för kvinnliga studenter).

dr. Cornelius Kramer- expert på tyska och tysk litteratur, 54 år, (har en väldigt torr stil, strikt utseende och ställer hårda krav på sina studenter).

dr. Stanely Gardner- expert på tyska, 27 år, (energisk, entusiastisk och trevlig).

gästprofessor dr. Nicholai Stolpa- expert på ryska, 43 år, (arbetar nära med dr. Deacon om hans bok om Romanov släkten, pratar ofta om det förfärliga stadiet hans moderland är i).

Institutionen för orientaliska studier

dr. Moamar Shalad- expert på medeltida metafysik, 50 år, (en privat man, men trevlig, har arbetat nära med dr. Armitage i att hjälpa denna översätta delar av en bok).

Skolan för uppenbarad och naturreligon

Filosofiska institutionen

dr. George Kilbraith- 44 år, (drönande personlighet, märkliga resonemang, enbart intresserad av filosofen Henri Bergson).

Institutionen för Religon

dr. Desmond Rapash- ordförande för institutionen, 63 år, (håller enbart inledningskurser, förespråkar att hans studenter själva ska undersöka deras egen tro).

dr. Eric Cottage- kärnkurser, 68 år, (strikt moral, protestant, ofta i debatter om evolutionen, har ännu inte blivit besegrad, bara en tidsfråga innan han blir professor emeritus).

VETENSKAP

Skolan för applicerad vetenskap

Ingenjörs institutionen

dr. Lawrence Abbott- expert på mekanisk och strukturell ingenjörskonst, 44 år, (en pedantisk och tystlåten man, bra forskare men dålig föreläsare).

dr. Frank H. Pabodie- expert på mekanik och design, 32 år, (energisk, håller på att tillverka en ny sorts borr för geologiska prov och och ett bränslevärme system för flygplan till den kommande antarktiska expeditionen).

dr. Gammell Woodbrige- expert på materialanalys och materialdynamik, 36 år, (är extremt intresserad av raketteknologi och jobbar och tillverkar egna raketer som han testar utanför staden).

dr. Hamelin Hayes- expert på elektriskingenjörskonst, 30 år, (vithårig, håller på att utveckla specialbatterier för extrem kyla till den kommande antarktiska expeditionen).

Metallurgi institutionen

dr. Dewart Ellery- expert på metall, och meteoriter, 53 år, (dagdrömmande och glömsk, har jobbat med en teori om meteoriter som källa till ovanliga metaller, han har försökt och misslyckats att identifiera metallen i en staty som togs in av studenten Walter Gilman, denna finns nu på skolmuseets utställning).

Skolan för Naturkunskap

Astronomiska institutionen

dr. Stephen Fitzroy- ordförande för institutionen, 49 år, (expert på högre matematik och kosmologi, han är övertygad att det är genom att förstå kosmos som vi kan förstå guds kosmiska plan).

dr. Morris Billings- håller kurser i praktisk observation och matte, 28 år, (lägger stor vikt vid den faktiska observationen och startade och leder Arkhams astrologiska sällskap, är även väldigt insatt i ballistik).

Biologiska institutionen

dr. Conrad Miller- ordförande för institutionen, 58 år, (interdiciplinär akademiker, expert på anatomi och zoologi)

dr. Percival "Percy" Lake- marinbiolog och paleontolog, 31 år, (frenetisk energi, väldigt bra utseende, har fått en plats på den kommande antarktiska expeditionen).

dr. Jacob Handy- expert på marinbiologi, 47 år, (driver undersökningsplatsen woods hole vid träskområdena vid kusten, har blivit bitter och desperat av ökat arbetstempo och osäkerhet vid sin framtida anställning, han jobbar nu hårt för att bli publicerad).

dr. Homer Winside- botanistexpert, 48 år, (driver skolan växthus, har en stor samling tropiska växter och en stor kunskap om giftiga och farliga växter, stödjer dr. Angely).

dr. Robert Angely- botanist, 26 år, (stark motståndare till damm byggnadsprojektet utanför Arkham, han menar att flera speciella arter skulle försvinna, denna syn fick han efter att han hade gjort en noggran undersökning av "the Gardner farm" och det som har kommit att kallas "the blasted heat" där en meteorit slog ner för ett par år sen och där ingen flora eller fauna numera lever).

Geologiska institutionen

dr. William Dryer- ordförande för institutionen, 50 år, (strikt yttre som införlivar respekt (om inte rädsla), expert inom Stratigrafi och palentologi, efter en längre relation till studenter och kollegor så värmer han sig och skapar långa vänskaper, Dryer kommer leda den kommande expeditionen till antarktis).

dr. William Moore- Paleontolog, 33 år, (en blivande akademisk stjärna, mycket god vän med Dyer som var hans lärare. ärlig, framåt och extremt intelligent är extremt intresserad av teorier om att använda sig av radioaktiv datering, började jobba på skolan 1911 och har sedan dess varit delaktig i flera av skolans fältexpeditioner till himalaya, sydafrika, costa rica, och till arktis.

dr. Moses Jackson- mineralog, 28 år, (en maverick och äventyrare helt inställd på fältarbete och ogillar akademiskt arbete, är ofta i Colorado och Wyoming och letar olja, hans fältkurser är eftertraktade, hans affärskontakter och många publikationer håller honom på god fot med administrationen.)

dr. David Stephens- geolog, 37 år, (leder grundkurser i geologi, arbetar nära med Moore med att applicera radioaktiv datering till arbetet, arbetar mycket med kontinental drift och att få det accepterat genom att arbeta med oceanografiska prover, dock så har han ännu inte fått igenom sina krav på oceanografiska expeditioner.)

dr. Thomas E, Parkins- seismolog, 62 år, (trevlig och omtyckt av studenter, är väldigt lik jultomten, har lagt mycket tid och energi på att förklara de mysteriska rumlanden som ibland hörs i norra Massachusetts kring byn Dunwich.)

skolan för fysisk vetenskap

Kemiska institutionen

dr. Harold Shear- kemist och ordförande för institutionen , 51 år (skämtsam och älskar praktiska skämt, vilka ofta är väldigt visuella, med smällar, färg mm väldigt omtyckta kurser, särskilt hans introkurs som av kollegorna skämtsamt kallas "Shear Circus")

dr. Archibald Greeley- kemist/analytiker, 62 år (torr, tråkig och pedantisk leder gärna studenter i långa kvantitativa och kvalitativa analyser, ofta utsatt för Shear´s skämt, vilka han genomlider med värdighet. och de båda männen trots sina stora skillnader har stor respekt för varandra)

professor. W.E. Cameron- ordförande för skolan, 56 år (numera mer av en administratör, vilket han ogillar men han har ändå tid att leda avancerade kurser i artificiella substanser, och är en expert inom petrokemiska ämnen och plast.)

Fysiska institutionen

dr. Manly Hyde-Stevens- ordförande för institutionen, 63år (är en konservativ vetenskapsman och avfärdar kontroversiella idéer som kvantfysik som"mumbo jumbo", strikt följeslagare av Newton)

dr. Donald Atwood- ex-fysiker numera meteriologist, 29 år (Hyde-Stevens protégé, stark försvarare av sin institution, och debatterar starkt mot alla som hävdat att meteorologi borde tillhöra den naturvetenskapliga skolan)

Astors matematiska skola

dr. Hiram Upham- ordförande för skolan och lärare i avancerad matematik, 47år (främst inriktad på topologi och extradimensionella studier, bryr sig mycket om sina studenter, men kan vara något elitistisk mot kollegor när tillfälle ges)

Skolan för medicin

Medicinska institutionen

dr. Chester Armright- ordförande för institutionen, 53 år (framstående patolog, jägare och medlem i Arkhams vapenklubb. var även bekant med Herbert West under sina skolår)

dr. Aaron Thurber- instruktör, 57 år (otroligt trevlig och hela skolan ser honom som sin "morfar". otrolig perception för sina studenters mående och har alldrig haft en elev som han inte har blivit vän med.)

dr. Morton Waldron- lärare i anatomi och kirurgi, 38 år (Cecil Waldrons äldsta son, kall, effektiv och affärsmässig, kallas för "begravningsentreprenören". lär alltid sina studenter grunderna i brottsplatsundersökning.)'

Sjuksköterske institutionen

dr. Lloyd johnson- ordförande för institutionen, 52 år (gammal vän med Chester Armright, men under åren har någon typ av fejd uppstått dem imellan. är i stort sett osynlig för studenterna och har inte haft att göra med det dagliga arbetet på flera år, och är tydligt ointrisserad av detta "kvinnoyrke")

fru Alexis Bywater- chefssköterskan på st Marys sjukhus och chefsinstruktör på institutionen, 42 år (institutionens riktiga administratör som sköter allt dagligt arbete, direkt och envis och saknar charm, inget tålamod för självömkan och gnäll,men bryr sig mycket om sina studenter)

Institutionen för fysiskt lärande

herr Donald Kanum- ordförande för institutionen och coach för skolans fotballslag, 48 år (alfa hanne, sträng, hårdhänt och karasmatisk men alltid optimistisk. det viktigaste för honom är att de under honom ger allt och att de spelar rättvist)

herr Adam Hopkins- baseball coach, 36 år

herr Henry Cartwright- gymnastik och fäktnings coach, 34 år (ett tydligt fäktningsärr över vänstra ansiktet)

herr Douglas Arthur- friidrotts coach, 41 år

Skolan för lag och handel

dr. Bertram Butler- ordförande för skolan, 62 år (otroligt målmedveten och envis, försöker styra skolan rätt under dess omorganisering)

Institutionen för företagande och ekonomi

dr. Anthony Westgate- ordförande för institutionen, 37 år (ärbetar hårt för att stärka den lilla institutionens känsla av stolthet och "espirit de corps" som är starkt. han har orsakat en hel del kontrovers då han helt har ställt in institutionen på att lära ut nya ekonomiska teorier där marxistisk socialism främst står ut, något som has satt honom i blåsväder, och i hemlighet så är han en övertygad kommunist öven om han starkt förnekar detta i offentliga sammanhang.)

Proffessor emeritus Nathaniel Wingate Peaslee- ekonomisk rådgivare, 57år (sjukskriven på obestämd tid, men har kvar ett kontor i byggnaden där han främst ägnar sig år forskning rörande abnormal psykologi. drabbades av en märklig minnesförlust mellan 1908 och 1913)

Institutionen för juridik

dr. Richard Porter- ordförande för institutionen, 46 år (kall och hård mot studenterna och utsätter dem för rigorösa prov, ser juridiken som mänsklighetens främsta punkt varpå civilisationens alla andra uttryck vilar, tvingar sina elever att ta retorikkurser så att de kan bli mästare på att föra fram sina ståndpunkter.)