Benny Cross

Characteristics

STR 9 DEX 14 INT 14 IDEA 70
CON 10 APP 15 POW 16 LUCK 80
SIZ 10 SAN 80 EDU 21 Know 95

SP 80 MP 16 HP 10

Skills

ACCOUNTING 10
AIRCRAFT MAINT 5
ARCHEOLOGY 80
ART 05
BIOLOGY 60
BLOCK 28
CLIMB 55
CONCEAL 15
CRAFT 8
DISGUISE 1
DODGE 28
DRIVE DOG SLED 40
ELECTRICAL REPAIR 10
EXPLOSIVES 14
FAST TALK 5
FIRST AID 40
GEOLOGY 1
HISTORY 75
JUMP 25
LIBRARY USE 70
LISTEN 63
METEOROLOGY 60
OCCULT 45
ANCIENT LANGUAGE 20
ANCIENT LANGUAGE 5
GERMAN 30
PHYSICS 40
POLAR SURVIVAL 40
TRACK 15
SPOT HIDDEN 60
SNIDE 12
RADIO OPERATOR 1
PSYCHOLOGY 6
RIFLE 60

FAME - KÄND
INCOME - 7 - 6500$/år
RANK - ? - Avdelningschef

Dagbok

Fredag 27:e November 1938

Sitter på planet, känner mig sjuk men Leland har det nog värre. Vet fortfarande inte vem Dr.Shallad är men jag antar att Leland vet mer.
Vi ser bergen i fjärran, de måste vara enormt stora för de kommer inte närmare.

Planet seglar i cirklar inför landning, vi ser snöhögar som förmodligen är Jakes gamla läger. Jag ser också en hög med stenar en liten bit bort, det måste vara gjort av människor. Kanske en grav?

Vi går av planet efter ett tal från Moore, Leland ser ut att må skit men jag hoppas att det blir bättre. Dr. Shallad ser vilsen ut, insåg han just vad han har påbörjat?

Det första jag gör är att knata bort till stenröset medans Leland börjar gräva fram delar av Jakes läger. Shallad följer efter mig och det visar sig att det är en grav, med 11 namn på gjord av räddnings expeditionen. Shallad och jag går tillbaka och börjar gräva fram ett av de gamla planen. Leland kommer och hjälper oss och pratar om konstiga vindar som konstant trycker mot berget. Det kanske stämmer, konstigt. Vi inser att planet är helt krossat och fyllt av is så vi börjar gräva fram ett tält istället. I tältet hittar vi inte mycket, bara en tält stam krossad av en otrolig kraft, ingen vind kan göra detta. Leland ut att vara på bristningsgränsen.

Innan vi lägger oss tar vi en titt efter Lakes gamla grotta in i berget, Leland hittar den men det går inte ta sig ner, den är täckt av snö och is.

Vi avslutar dagens arbete och lägger oss.

Lördag 28:e November 1938

Vi blir fler idag och mer delar till borren har anlänt, imorgon kommer sista lasset och vi kan börja borra.

När vi arbetat en stund möter vi Moore, han kommer ifrån graven, han verkar lite nere.

Vi hittar ett av Lakes gamla "fynd", det är inte sjögräs. Det ser mer ut som en gammal varelse från skräckhistorierna. Tentakler och ett huvud som liknar en sjöstjärna. Moore blir till sig av glädje. Det luktar illa om varelsen och under obduktionen blir det nästan olidligt. Leland tappar förståndet och börjar skrika, han borde inte vara här. Han försvinner senare, tror att han står och kollar upp mot bergen, vet inte vad han tänker.

Jag bestämmer mig för att ta reda på hur Lakes expedition egentligen dog så jag pratar med Moore och samlar några mannar för att gräva upp graven och titta på liken. Dr. Shallad följer med. Undrar vad han är doktor i.

Liken visar sig vara helt söndertrasade, detta är inte gjort av en storm. Någon har dissekerat kropparna. Vi täcker över liken och berättar för Moore. Han ser bekymrad ut.

Leland kommer springande och drar med oss för att "avlyssna" Lexington på radion. Hon pratar om någon deal med tyskarna. Tror Leland börjar bli tokig, men jag gillar inte Moores reaktion på det hela. Han måste visa lite stryka.

Vi avslutar dagen.

Söndag 29:e November 1938

Leland borrar och spränger upp en ny väg in i grottan och vi beger oss in.
Massvis av underliga stenar och fosiler ligger utspridda i grottan.
Vi hittar även stenar formade som stjärnor, Leland mår inte bra, håller ögonen på honom.
Vi hittar Lakes "dig site" en bit in i grottan.

Jag, Lehland och Shallad fortsätter en bit in i grottan, Leland hittar en varm sten. Shallad börjar yra om "de äldre"
och "portalen". Men när vi frågar vad han pratar om så vill han inte säga något. Han säger att han litar på oss och att vi inte ska svika honom. Det är något som verkligen inte stämmer här…. Leland reagerar kraftigt på Shallads beteende och vi betämmer oss för att gå tillbaka. Stenen blir varmare desto fler människor som är i närheten.

Vi visar stenen för Moore och han blir helt till sig. Både Leland och Shallad beter sig konstigt. Jag håller mig
undan en stund. Vad är det som händer här egentligen?

Måndag 30:e November 1938

Vi vaknar på morgonen av motorer, tyskarna har anlänt.